Tips för att öka leveransbarheten av dina mail

Här har vi samlat tips kring åtgärder du som användare kan göra och vad du kan tänka på när du skapar mail i Rule för att förbättra leveransbarheten av dina utskick och nå fler inboxar, vilket såklart är högt prioriterat vid e-postmarknadsföring.

 - Anslut din domän:

Ta hjälp av din IT-avdelning eller domänleverantör med att ställa in SPF och DKIM och ansluta din avsändardomän till Rule. Med SPF och DKIM på plats, så bestämmer ert domän vilka som har rätt att använda domänen som avsändare. Genom att lägga till några poster till din domännamnsserver bekräftar du att du äger e-postdomänen du använder med Rule. Detta gör att dina e-postmeddelanden ser mer autentiska ut och minskar chansen att det klassas som spam. Läs mer om hur du ställer in SPF och DKIM här.

- Använd inte "spamfraser":

Tänk på att inte använda dig av ord som triggar spamfilter i ditt mail och inte heller i rubriken eller pre-header texten. Även om vissa fraser inte nödvändigtvis kommer att placera dig i spamkorgen automatiskt, är det klokt att undvika att använda vanliga “spamfraser” i allmänhet. Exempel på ord är:

Free, Offer, Gratis, riskfritt, eliminera din skuld 

- Undvik stora bokstäver i rubriken:

Även om du bara använder ett ord i din rubrik som är av stora bokstäver ökar risken för att din e-post kommer direkt till spam markant.

-Var försiktig med utropstecken:

Det går bra att använda utropstecken i rubriken och textinnehållet, men använd det med måtta. Använd exempelvis inte flera utropstecken efter varann i en följd och använd absolut inte det i onödan. 

- Använd inte noreply@ som avsändare:

Marknadsförare skickar ofta sina kampanjer från icke-svarande e-postavsändare. Dessa e-postadresser ger ett felaktigt intryck till dina mottagare. Varför ska de inte kunna svara direkt om de har en fråga? Det finns mer än en anledning att undvika “no-neply” adresser, men framförallt påverkar det leveransbarheten, så använd en professionell företag-domänadress istället.

- Skriv alltid Alt-text på dina bilder:

Ha som vana att alltid använda alternativa textbeskrivningar på bilder som ska användas i utskicket. Ibland renderas inte e-postbilder på rätt sätt. Detta är speciellt fallet på smala skärmar som mobil och padda. Med en ALT-text som kort beskriver varje bild kan du iallafall förmedla tanken bakom bilden till de som inte kan se bilden. En annan positiv attribut med att använda sig av ALT-text på bilder är att det ökar leveransbarheten, speciellt för Gmail. Det är helt klart värt att lägga lite extra tid på att fylla i detta fält när du jobbar med bilder i Rule content editor. Läs mer om hur du lägger in Alt-text  här.

-Använd inte för tunga bilder:

Den totala storleken av ditt mail spelar en viktig roll när det kommer till leveransbarheten. Det är viktigt att notera att användning av alltför stora e-postmeddelanden kan höja en röd flagga för spamfilter. Tänk på följande saker:

  • Behåll en maximal vikt på cirka 50 KB. 
  • Kontrollera att bildupplösningen är 72 dpi. 
  • Spara bilder i JPG, GIF eller PNG.

-Bädda inte in formulär:

Formulär stöds inte i e-post via vanliga e-postklienter på grund av säkerhetsrisker. Istället kan du lägga till en knapp med en länk till en separat landningssida bestående av ett formulär.

-Använd inte röd textfärg:

Samma gäller för att använda osynlig text, dvs ljust typsnitt ovanpå en vit bakgrund. Det här är vanliga knep som spammare använder, så det är en snabb röd flagga för spamfilter.

-Dubbelkolla stavningen:

Inte nog med att stavningsfel i ditt utskick uppfattas som oprofessionellt; de triggar även spamfilter. Så dubbelkolla stavningen innan utskick.

-Dubbelkolla att länkarna länkar:

Ha som vana att alltid dubbelkolla att länkarna i ditt utskick fungerar som de ska. Om ditt utskick innehåller trasiga länkar kan det vara en spam-utlösare.

-Skicka inte ett mail som endast innehåller bilder:

Ett e-postmeddelande som bara består av bilder är alltid misstänksamt för anti-spam-filter och kommer sannolikt att filtreras som spam. Designa din e-post på ett sätt som har ett bra förhållande mellan mängden text och bild.
Några sista korta tips:
  • Tänk på att de som först får dina utskick är de mottagare som har varit mest aktiva historiskt sett. Du kan se det som om att "de viktigaste och mest aktiva mottagarna" är de som prioriteras av Rule och får meddelande snabbast. 
  • Om du behöver få ut ett mejl en viss tid, se till att skicka det ett par timmar innan önskad ankomst.
  • Be mottagare att lägga till din e-postadress i sin adressbok för att dina utskick ska landa säkert i inkorgen.
  • Uppmuntra mottagare att svara på ditt utskick. Till exempel så lägger Gmail automatiskt en e-postadress till adressboken om mottagaren svarar på ett e-postmeddelande.
  • Skicka inte kampanjer med för lång eller för kort rubrik. Håll längden från 18 till 52 symboler.
  • Testa dina utskick innan du skickar dem.
  •  Ha alltid samma text i början på textversionen som i vanliga versionen.
  • Erbjud alltid en avregistreringslänk som är tydlig.
  • Använd dig inte av köpta listor.
Did this answer your question? Thanks for the feedback There was a problem submitting your feedback. Please try again later.