Tagger& Segment

I denne artikkelen vil vi gå gjennom hva "Tagger" og "Segment" er i Rule, og hvordan du setter det opp i plattformen.

Vi vil gå gjennom:

1. Hva er forskjellen mellom tagger og segment
  2. Opprett tagg
  3. Opprett segment

Hva er forskjellen mellom tagger og segment

Tagg=Liste over abonnenter.Når du laster opp abonnenter til din Rule-konto, må du legge dem til i en tagg. For eksempel, når du laster ned en fil til datamaskinen din, gir du den et passende navn for å forstå hva filen inneholder. Det samme gjelder i Rule når du laster opp abonnenter til kontoen din og legger dem til i en tagg for å kategorisere hvilken type liste det er.

Segment=Del opp kundene dine ytterligere.Med segment bruker du data/informasjonen du har om kundene og abonnentene dine. Dette er vanligvis kundedata og informasjon om kundene dine, som navn, postnummer, sted, kundetype, interesser osv. Disse kalles medlemsfelter.

Opprett tagg

1. Klikk på "Abonnenter"
  2. Deretter på "Tagger"

Deretter på "+ Ny tagg" øverst i høyre hjørne

1. Gi din "Tagg"
  2. Et navnBeskriv din "Tagg",
  3. dette er ikke obligatorisk, men vi anbefaler å gjøre det for å ha klarhet og struktur i kontoen hvis dere for eksempel er flere som bruker kontoen.Deretter kan du importere abonnenter til

"Taggen"

Opprett segment

1. I dette eksempelet vil vi vise hvordan du oppretter et segment for å få ut abonnenter som ikke har åpnet den siste kampanjen!Klikk på
  2. "Abonnenter"Deretter på

"Segment"Deretter på "+ Nytt segment"

1. øverst i høyre hjørneGi ditt
  2. "Segment"
  3. Et navnBeskriv hva ditt segment skal gjøre, dette er ikke obligatorisk, men vi anbefaler å gjøre det for klarhet og struktur hvis dere for eksempel er flere som bruker kontoen.Velg hvilke
  4. "Tagger"dette segmentet skal baseres påVelg "Vanlig segment" eller
  5. "Kombinert segment",

hvis du vil vite forskjellen kan du lese mer om det her!

1. "Opprett"Nå skal vi sette opp reglene for segmentet!Velg om du vil matche "Alle" eller "Noen". Alle=segmentet henter verdiene som samsvarer med alle regler.
  2. Noe=en eller noen regel må matche abonnenten for å havne i segmentet.
  3. Velg et felt, dette er en nedtrekksmeny med ulike valgmuligheter. I dette tilfellet valgte vi
  4. "Kampanje"Velg hvilke kampanjer du vil segmentere på
  5. Velg "har/har ikke"
  6. Velg
  7. "Åpnet e-posten"
  8. Velg antall dagerHer kan du legge til flere regler hvis du ønsker detKryss av hvis du vil inkludere
  9. "Historisk data" eller ikke. I dette tilfellet trenger vi det ikkeKlikk