Eksempel på segment

I denne artikkelen vil vi gå gjennom ulike eksempler på hvordan du kan bruke segmenter, slik at du enkelt kan implementere det i din egen virksomhet, forutsatt at du har samme medlemsdata.

For å begynne med er det bra å ha oversikt over følgende:

1. Hvordan lage et segment?
  2. Hva er et segment?
  3. Hva er et medlemsfelt?

Vi vil gå gjennom:

1. Segmentere hendelser mellom ulike datoer
  2. Segmentere etter aktivitet
  3. Segmentere etter ulike språk
  4. Segmentere etter åpnet/klikket Kampanje, Automatisering eller Journey
  5. Segmentere etter antall ordre
  6. Segmentere etter beløpsgrense
  7. Segmentere etter antall kjøp i en bestemt periode

Segmentere hendelser mellom ulike datoer

I dette segmentet samler vi kunder som har lagt en ordre mellom de aktuelle datoene, 2023-02-13 - 2023-02-28, som vist i eksempelet nedenfor. Når segmentet er opprettet, kan du legge det til i din Kampanje, Automatisering eller Journey.

1. Match 'Alle'
  2. I første felt velger du 'Ordredato', i midtfeltet 'er større eller lik', og i siste felt velger du startdato for dette segmentet
  3. Deretter vil du legge til en '+ Ny regel'
  4. I første felt velger du igjen 'Ordredato', i midtfeltet 'er mindre eller lik', og deretter velger du sluttdatoen
  5. Klikk deretter på 'Lagre og synkroniser'

Segmentere etter aktivitet

Med aktivitet menes når en kunde/medlem enten har åpnet eller klikket i en kampanje. Segmentet fanger opp kunder med aktivitet fra 365 dager og bakover. Det styres deretter dynamisk etter +365 dager med inaktivitet per kunde. Når segmentet er opprettet, kan du legge det til i din Kampanje, Automatisering eller Journey.

1. Match 'Alle'
  2. I første felt velger du 'Aktivitet', i midtfeltet 'minst antall dager siden', og i siste felt skriver du inn antall dager
  3. Klikk 'Lagre og synkroniser'

Segmentere etter språk

Her går vi gjennom om du ønsker å segmentere dine abonnenter, for eksempel hvis du er et internasjonalt selskap og trenger å sende ut kommunikasjon på ulike språk. I dette eksempelet segmenterte vi på svensktalende kunder. Når segmentet er opprettet, kan du legge det til i din kampanje, automatisering eller reise.

1. Match 'Alle'
  2. I første felt velger du 'Språk', i neste felt 'er lik', og i siste felt velger du hvilket språk du vil sortere ut, i dette tilfellet valgte vi 'Swedish'
  3. Lagre og synkroniser

Segmenter etter åpnet/klikket kampanje, automatisering og reise

Ved å opprette segmenter basert på abonnentenes aktiviteter, kan du tilpasse utsendelser etter deres åpningsvilje eller basert på hvilken type lenker de har klikket på. Dette forbedrer mulighetene for segmentering og danner grunnlaget for mer effektive utsendelser og målrettede budskap.

1. Match 'Alle'
  2. I første felt velger du enten kampanje, automatisering eller reise som du vil segmentere etter. Deretter velger du hvilken kampanje, automatisering eller reise. Etter det må du velge 'abonnenten har' eller 'ikke har', åpnet, mottatt eller klikket på lenke. I siste felt velger du antall dager.
  3. Lagre og synkroniser

Segmenter etter antall ordre

I dette eksempelet vil vi vise hvordan man segmenterer ut abonnenter som har gjort mellom to og fem ordre på din nettbutikk. Hvis du vil sette opp dette segmentet, kan du selvfølgelig velge antall ordre til hvilket som helst tall du ønsker. Når segmentet er opprettet, kan du legge det til i din kampanje, automatisering eller reise.

1. Match 'Alle'
  2. Kryss av for 'Historisk data'
  3. Deretter på '+ Nytt antall'
  4. I første felt velger du "OrdreNummer", i midtfeltet "er større eller lik", og i siste felt velger du det første antallet ordre du vil segmentere etter, som i dette tilfellet er 2.
  5. Klikk '+ Ny regel'
  6. I første felt velger du "OrdreNummer", i midtfeltet "er mindre eller lik", og i siste felt velger du maks antall ordre du vil segmentere etter, som i dette tilfellet er 5.
  7. Lagre og synkroniser

Segmenter etter beløpsgrense

I dette eksempelet vil vi vise hvordan man segmenterer ut abonnenter som har gjort mer enn 500kr i bestillinger. Hvis du ønsker å sette opp denne segmenteringen, kan du selvfølgelig velge beløpet selv til hvilket som helst tall du ønsker. Når segmentet er opprettet, kan du legge det til i din Kampanje, Automatisering eller Reise.

1. Match 'Alle'
  2. Kryss av for 'Historiske data'
  3. Velg '+ Ny oppsummering'
  4. I første felt velger du "Subtotal order", i midtfeltet "er større eller lik", og til slutt velger du beløpet, i dette tilfellet 500kr.
  5. Lagre og synkroniser

Segmenter etter antall kjøp i en bestemt periode

I dette eksempelet vil vi vise hvordan man segmenterer ut abonnenter som har handlet minst 5 ganger det siste året. Dette er en god måte å segmentere ut dine lojale kunder på. Du kan selvfølgelig endre antall bestillinger og hvilken tidsperiode du ønsker å se på.

1. Match 'Alle'
  2. Kryss av for 'Historiske data'
  3. Velg '+ Nytt antall'
  4. I første felt velger du 'Order ID', i midtfeltet 'er større eller lik', og til slutt velger du 5
  5. Velg ny regel. Deretter Order Date maksimalt antall dager siden = 365
  6. Lagre og synkroniser